Önkormányzati hírek

Tisztelt Lakosok, Árusok, Érdeklődők!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a keceli búcsú május végén nem kerül megrendezésre.

Az eddigiekben megszokott vásárok és a búcsú rendje (helye, időpontjai, biztonságos megrendezésének körülményei) átszervezés alatt áll, erről a későbbiekben adunk ki tájékoztatást.

Megértésüket köszönjük.

Kecel Város Önkormányzata

Példaértékű vállalkozói magatartás

Bizonyára sokan hallották, olvasták a hírt, miszerint a múlt héten egy kamion elsodort egy villanyoszlopot Kecel egyik városközponti utcájában. A baleset miatt sajnos több helyi lakos maradt áram nélkül.

A szállítmányozási cég, a CARGOPORT Szállítmányozási és Logisztikai Kft. ügyvezetője, Pálfi Imre kötelességének érezte, hogy valamilyen módon kimutassa együttérzését a kellemetlenséget elszenvedők felé. Május 3-án személyesen kereste fel irodájában Kecel város polgármesterét, Haszilló Ferencet, hogy bocsánatot kérjen az okozott fennakadásért, és megköszönje az érintett lakosok türelmét, valamint a hatóságok és az MVM szervezett munkáját.

A találkozón szó esett a cég társadalmi szerepvállalásairól, a fuvarozás helyzetéről, a gépkocsivezetők képzéséről, továbbá, hogy a kecskeméti cég valamilyen formában kompenzációt nyújtana a város hétköznapi életében okozott fennakadásért.

A Cargoport által felajánlott 250.000 forintot - polgármester úr javaslatára - a keceli óvodák részére adományozza a társaság.

 

Kedves Érettségiző Keceli Fiatalok!

Középiskolai tanulmányaitok véget érnek: napokon belül érettségi vizsgáztok, majd elhagyjátok iskoláitokat. Bizonyára sokan vártátok a ballagás pillanatát, ám a sors ezúttal is felülírja a hagyományokat. A tavaly érettségizők után - teljes pompájában - most ti sem élhetitek át ezt a jól megérdemelt ünnepet. Az iskolák mindent megtesznek azért, hogy valamilyen módon kárpótoljanak, és ha csak szűkebb körben is, de ballagási ünnepséget szervezhessenek. Engedjétek meg, hogy jómagam és Kecel város nevében minden jót kívánjak nektek a megmérettetéshez, a továbbtanuláshoz vagy a munkakezdéshez.

Fontos, hogy tudjátok: tanulmányaitokban, pályaválasztásotok során nem vagytok egyedül. Mi, felnőttek – családotok, tanáraitok, helyi közösségeitek – segítünk titeket az útkeresésben. Örülünk, ha sikert értek él, ha jól érzitek magatokat, és mellettetek vagyunk akkor is, ha problémákkal találkoztok. Utóbbiból a digitális oktatás és az otthoni bezártság után most jócskán kijutott. Számunkra mégis jó tudni, hogy vannak álmaitok, tanultok, dolgoztok és képesek vagytok a kihívásokkal együtt élni, a kapcsolataitokat a személyes találkozások nélkül is ápolni. Munkátok gyümölcséből majd nem csak ti, hanem a családotok, közösségetek és Kecel város is profitál.

A veszélyhelyzet miatt idén a „18 évesek köszöntése” elnevezésű rendezvényünk megvalósítása még kétséges, de júniusban valamilyen módon gratulálunk majd az érintetteknek. Amit ez alkalomból el szoktam mondani, mindannyiótokra érvényes: ne feledjétek megköszöni a gondoskodást szüleiteknek, családtagjaitoknak, mindazoknak, akik segítenek, támogatnak titeket!

Tudom, hogy a találkozást nem pótolhatja semmi, de az apró gesztusokból, jókívánságokból is láthatjátok, veletek vagyunk. Köszöntőm mellett vasárnap 16 órakor a Kecel Városi Televízóban nektek, értetek csendül fel a Gaudeamus igitur ballagási ének. Ezzel kívánok a hétfőn kezdődő érettségi vizsgákhoz a magam és Kecel Város Önkormányzata nevében sok sikert, erőt és legfőképp jó egészséget.

Kecel, 2021. április 30.
Haszilló Ferenc polgármester

Elektronikus ügyintézés

Keceli Hírek legújabb száma

Kecel Városi TV

Flora 2021

Elmarad a 2020-as FLORA

ÁLLÁS KERES-KÍNÁL

Vidéki programajánló

Facebook ajánlók

Ki olvas minket

Oldalainkat 49 vendég és 0 tag böngészi

Statisztika

2014.07.26-tól
 

Jogi nyilatkozat

GDPR - Adatvédelmi tájékoztató