Önkormányzati hírek

Tisztelt Keceliek!

Húsvét ünnepe van, amely katolikus emberként a legnagyobb ünnepeink közé tartozik. Vészterhes időket élünk, melyben nem tudunk a megszokott, hagyományos módon ünnepelni. Kénytelenek vagyunk – mindannyiunk jól felfogott érdekében – a kijárási korlátozás szabályait megtartani, és a templomi liturgiától távol maradni.

Minderre figyelemmel örömteli, hogy a KecelMédia ezen nehéz időkben a technika vívmányait felhasználva lehetővé teszi, hogy a nagycsütörtöki, nagypénteki, nagyszombati és vasárnapi ünnepi szentmisét élőben közvetíti a KecelMédia - Kecel Városi TV nevű Youtube csatornáján, és így legalább elektronikusan részesei lehetünk.

Az ünnepi miserend időpontjai: csütörtök 17.00, péntek 17.00, szombat 19.00 és vasárnap 09.00

Kérem, hogy minél többen vegyünk részt együtt, otthonainkban a szentmiséken, és a lehetőségről tájékoztassunk minél több embert!

Ezúton is külön köszönöm Roland atyának a szolgálatot, a KecelMédia munkatársainak a közvetítés megszervezését és lebonyolítását, valamint a keceli II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvoda dolgozóinak, hogy az ünnepi miserend élő közvetítésének hirdetésében Facebook elérhetőségükön tájékoztatják a lakosságot.

Kívánok mindannyiunknak áldott húsvéti ünnepeket!

Ne feledjék: a város senkit sem fog magára hagyni, és közösen, összefogásban, egymást segítve átvészeljük ezeket a nehéz időket!

Kecel, 2020. április 9.
Haszilló Ferenc, Kecel város polgármestere

Gyermekvédelmi kedvezmény

T Á J É K O Z T A T Á S

Ezúton tájékoztatom ügyfeleinket, hogy a veszélyhelyzet során teendő, egyes szociális és gyermekvédelmi ellátásokkal kapcsolatos intézkedésekről, valamint a szociális szolgáltatásoknak a veszélyhelyzet során elrendelt működési rendjéről szóló 88/2020. (IV. 5.) Korm. rendelet 8. §-a értelmében: „Az e rendelet hatálybalépésekor (2020. április 6.) fennálló és a veszélyhelyzet alatt lejáró rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre való jogosultság időtartama, valamint a hátrányos, halmozottan hátrányos helyzet fennállását megállapító határozat hatályának időtartama meghosszabbodik a Vr. (40/2020. (III. 11.) Korm. rendelet) hatályvesztésének hónapját követő második hónap végéig.”

A rendelkezés célja, hogy a fenti időszakban az ügyfeleknek ne kelljen új kérelmet benyújtaniuk.

Ha valamely jogosultság 2020. április 6. előtt már megszűnt, annak a határideje nem hosszabbodik meg automatikusan, ebben az esetben kérelmet kell benyújtani a már megszokott módon.


Kecel, 2020. április 9. 
dr. Beros András, jegyző

Lakossági tájékoztató

A keceli védőnők Haszilló Ferenc polgármesterhez küldött levelével folytatódik az a sorozatunk, mely a helyi egészségügyi szakemberek tanácsaival, véleményével segíti a lakosságot a járvány elleni védekezésben.

Kedves keceliek!

A kialakult járványhelyzetben nekünk, védőnőknek is rugalmas változtatásokat kellett kialakítanunk a munkánk során. E szokatlan helyzetben kérjük a gondozottak együttműködését és megértését! A felmerülő kérdésekre, problémákra telefonon vagy online válaszolunk. A személyes kontaktusok számát igyekszünk minimálisra csökkenteni. Átmenetileg a tanácsadásokon csak a védőoltások beadása történik, előzetes időpont-egyeztetéssel. Minden gyermekkel csak egy kísérő érkezhet. Mindenkit kérünk, hogy maszkban és gumikesztyűben jöjjön, saját és mások egészsége védelmében. A legfrissebb információinkat igyekszünk megosztani a gondozott családokkal.

A jó idő beköszöntével is mindenki maradjon otthon, továbbra se tervezzenek közös sétákat más anyukákkal, gyerekekkel! Saját otthonukban töltsék el a szabadidejüket, akár az udvaron, akár a lakásban. Az interneten számtalan jó ötletet találni különböző mondókák, versek elsajátítására vagy kreatív elfoglaltságokra. Ez az időszak remek lehetőség arra, hogy gyermekeinkkel minőségi időt tölthessünk, meseolvasással, meséléssel. A napirend kialakítása ezekben a nehéz napokban különösen fontos, mert biztonságérzetet ad a gyerekeknek. Ha mégis menni kell valahova, azt gyermekük nélkül tegyék, természetesen maszk és gumikesztyű használatával!

Áldott, békés húsvéti ünnepeket kívánunk mindenkinek.

Vigyázzunk egészségünkre, szeretteinkre, és legyünk türelmesek embertársainkkal!


Kecel, 2020. április 8.
Védőnők

Óvodai közlemény

Tisztelt Szülők!

Az emberi erőforrások miniszterének 7/2020. (III. 25.) EMMI határozata alapján – a veszélyhelyzetre való tekintettel – az intézményünk felvételi körzetébe tartozó óvodaköteles gyermekek számára a beiratkozás nem igényel személyes kapcsolatfelvételt, a fenntartótól megkaptuk a gyermekek felvételéhez szükséges adatokat tartalmazó, az Oktatási Hivatal központi óvodaköteles nyilvántartásából kinyert listát, mely alapján automatikusan, hivatalból felvesszük azon óvodaköteles gyermekeket, akikről nem érkezett jelzés, hogy más óvoda felvette őket.”

Amennyiben Ön nem keceli lakos, kérheti gyermeke számára az óvodai felvételt 2020. április 17-ig.

A bölcsődei felvétel iránt érdeklődőknek egy kérelmet kell kitöltve eljuttatnia intézményünkbe, melyet kétféle módon tehet meg:
- Kecel város honlapjáról letölti a nyomtatványt, kitölti és eljuttatja intézményünkbe;
- vagy az Önkormányzat portáján lévő információs felületről elvesz egy nyomtatványt és azt kitöltve juttatja el nekünk.

Kérjük, hogy a bölcsődei kérelmeket (az eredeti beiratkozási rend utolsó napjáig) 2020. május 8-ig részünkre eljuttatni szíveskedjenek!

Elérhetőségeink:
e-mail címünk: ovodakecel(kukac)tvnetwork.hu
telefonszámunk: 70/379-2001, bölcsőde: 70/379-2004
címünk: Kecel, Kalocsai u. 4-6. (az Újfalusi templommal szemben)

Kecel, 2020. április 6.
Galántai Katalin, intézményvezető

Lakossági tájékoztató

Tisztelt lakosság!

Kecel város polgármestereként kértem – és folyamatosan kérem – településünk orvosait és egészségügyi szakembereit, hogy osszák meg velünk véleményüket, tanácsaikat a járványhelyzet minél hatékonyabb kezelésére, egészségünk védelmében.

A kezdeményezés következő megszólalója Dudásné dr. Bárdos Klára háziorvos, aki a mögötte álló hosszú szakmai múlttal és sokrétű tudással, egészségügyi tapasztalatai és személyes véleménye alapján lát el minket megszívlelendő gondolatokkal.

A továbbiakban is várom orvosaink, szakembereink véleményét, mellyel elsődlegesen azt hangsúlyozzuk: maradjanak otthonaikban! Hálásan köszönjük az értünk fáradozók munkáját.

Kecel, 2020. április 7.
Haszilló Ferenc, polgármester  


 

Közel egy hónapja éljük a testet és lelket próbáló veszélyhelyzet napjait. Háborúban állunk egy láthatatlan, alattomos és veszélyes ellenséggel szemben, melyet csak fegyelmezettséggel és összefogással győzhetünk le.

Kérem, hogy tartsák be a korlátozó intézkedéseket: a kijárási korlátozást, a távolságtartást, a védőeszközök használatát. Az otthonát csak az hagyja el, aki munkába, orvoshoz, patikába és élelmiszert vásárolni megy. A közterületeken viseljenek védőkesztyűt, maszkot és csak a feltétlenül szükséges időt töltsék otthonuktól távol!

A bezártság nehéz terhet ró az emberre, de azért ember az ember, hogy legyőzze a nehézségeket. A lélek megnyomorodását ki lehet védeni, ha célokat, feladatokat tűzünk magunk elé. Legyen mindenkinek napirendje, melyhez ragaszkodik, mert a tevékenység megakadályozza a rossz gondolatok térnyerését és az idő is jobban telik. Használjuk ki, hogy a kertes házak páratlan lehetőséget adnak a szabályok betartása mellett a szabad levegőn való tevékenységre és sportolásra. Nem véletlenül hangsúlyozom a fizikai aktivitást, hiszen a test karbantartása a bezártság idején nagyon fontos, erősíti az immunrendszert is.

Közeleg a kereszténység legnagyobb ünnepe, a húsvét, mely csábíthat a fegyelem lazítására. Kérem, ne tegyék! Nehéz lesz magunkban gyermekeinktől és unokáinktól távol ünnepelni, de ez a záloga annak, hogy a háború után újra együtt ünnepelhessünk szeretteinkkel.

Végezetül kollégáink, munkatársaim és a magam nevében köszönet a kedves, biztató szavakért és jókívánságokért, melyeket naponta kapunk. Kívánunk valamennyiüknek békés, áldott húsvéti ünnepeket.

Dudásné Dr. Bárdos Klára

Elektronikus ügyintézés

Keceli Hírek 2020 márciusa

Kecel Városi TV

Keceli programajánló

ÁLLÁS KERES-KÍNÁL

Vidéki programajánló

Facebook ajánlók

Ki olvas minket

Oldalainkat 123 vendég és 0 tag böngészi

Statisztika

2014.07.26-tól
 

Jogi nyilatkozat

GDPR - Adatvédelmi tájékoztató